Omslag2

Echo

De echo’s vinden plaats bij ons in de praktijk aan de avelingen 1 te Hendrik Ido Ambacht, het echocentrum ‘Het Palet’ of in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Zwijndrecht of Dordrecht.

De termijnecho vindt plaats tussen de 8 en 12 weken zwangerschap. Bij deze echo wordt gekeken of het hartje klopt, of het een een- of meerlingzwangerschap is en of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt. Bij deze echo stellen we de termijn van de zwangerschap vast.

Bij 20 weken zwangerschap kun je kiezen voor een SEO (Structureel Echoscopisch Onderzoek). Bij een SEO wordt er uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen, het hoofd, de buikholte en armen en benen. Aandoeningen die bijvoorbeeld kunnen worden aangetoond zijn: open ruggetje, hartafwijkingen of nierafwijkingen. Tevens wordt er gekeken naar de groei en de hoeveelheid vruchtwater. Als er een verdenking is op een afwijking, wordt er vervolgonderzoek aangeboden, hiervoor word je verwezen. De SEO wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar.

Bij 30 weken zwangerschap bieden we je een groeiecho aan om te kijken of de baby goed groeit en of er voldoende vruchtwater aanwezig is.

Tot slot kijken we bij 36 weken zwangerschap of het hoofdje van de baby beneden ligt.

Verloskundige Praktijk

Aanmelden Verloskundige Praktijk H.I. Ambacht
Paste your AdWords Remarketing code here