24/7 bereikbaar | Bel gerust: 078 740 00 70

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding die je je baby kunt geven. Het geven van borstvoeding aan je baby heeft voordelen voor je kindje, maar ook voor jezelf. Wist je bijvoorbeeld dat baby’s die borstvoeding krijgen minder kans hebben op astma en allergieën, een betere kaakontwikkeling hebben en een betere weerstand? Als je borstvoeding geeft zul je zelf sneller herstellen na de bevalling en sneller je zwangerschapskilo’s kwijtraken. Bovendien verkleint het geven van borstvoeding de kans op sommige vormen van borstkanker.

Voedingssignalen
Het eerste uur na de bevalling zal de baby bij jou op je borst liggen en huidcontact maken. De meeste baby’s gaan vanzelf op zoek naar de borst en vertonen daarbij voedingssignalen (het mondje gaat regelmatig open, de baby likt met zijn tong over de lippen). Dit is het juiste moment om de baby voor het eerst aan te leggen!

Oefening baart kunst!
De baby heeft aangeboren reflexen om aan de borst te drinken en jouw lichaam is in de zwangerschap voorbereid om borstvoeding te geven. Echter moeten jullie beiden oefenen en leren! Het zal ongeveer 2 weken duren voordat jij en je baby helemaal op elkaar zijn ingespeeld. De kraamzorg zal jullie hierbij de eerste week helpen.

Maak een afspraak

De verloskundigen in deze praktijk staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen.

Klachtenregeling
Privacy Policy
Algemene voorwaarden

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug!

Contact

Hoogtstraat 6
3341 XG Hendrik Ido ambacht
T: 078 740 00 70
M: 06 31 34 70 08 
E: info@verloskundige-hiambacht.nl