24/7 bereikbaar | Bel gerust: 078 740 00 70

echo, verloskundige,ambacht, zwijndrecht

Voorbereiding

De echo’s vinden plaats bij ons in de praktijk aan de druivengaarde 15-17 te Hendrik Ido Ambacht. De echo kunt u inplannen op de website van Babyimage, u kiest voor medische echo en dan de echo die u met de verloskundige besproken hebt  (vitaliteitecho, termijnecho, seo, groeiecho, liggingsecho). Mocht u het fijner vinden om elders een echo te maken dan kan dit in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Wilt u meer informatie over de echo’s? Neem dan gerust contact met ons op!

De termijnecho 
De termijnecho vindt plaats tussen de 8 en 12 weken zwangerschap. Bij deze echo wordt gekeken of het hartje klopt, of het een een- of meerlingzwangerschap is en of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt. Bij deze echo stellen we de termijn van de zwangerschap vast.

De 20 weken echo
Bij 20 weken zwangerschap kun je kiezen voor een SEO (Structureel Echoscopisch Onderzoek). Bij een SEO wordt er uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen, het hoofd, de buikholte en armen en benen. Aandoeningen die bijvoorbeeld kunnen worden aangetoond zijn: open ruggetje, hartafwijkingen of nierafwijkingen. Tevens wordt er gekeken naar de groei en de hoeveelheid vruchtwater. Als er een verdenking is op een afwijking, wordt er vervolgonderzoek aangeboden, hiervoor word je verwezen. De SEO wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar.

De groeiecho
Bij 30 weken zwangerschap bieden we je een groeiecho aan om te kijken of de baby goed groeit en of er voldoende vruchtwater aanwezig is.

De 36 weken echo
Tot slot kijken we bij 36 weken zwangerschap of het hoofdje van de baby beneden ligt.

De verloskundigen in deze praktijk staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen.

Klachtenregeling
Privacy Policy
Algemene voorwaarden

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug!

Contact

Hoogtstraat 6
3341 XG Hendrik Ido ambacht
T: 078 740 00 70
M: 06 31 34 70 08 
E: info@verloskundige-hiambacht.nl