24/7 bereikbaar | Bel gerust: 078 740 00 70

Spreekuur

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Nadat je je hebt aangemeld bij de praktijk (telefonisch of per aanmeldformulier), maken we rond 8 weken zwangerschapsduur een afspraak voor het intake-gesprek. Het intake-gesprek duurt een uur. Tijdens dit gesprek komt de gezondheid van jou, je partner en de familie aan bod. Komen er bijvoorbeeld (erfelijke) aandoeningen voor in de familie? Ook willen we graag meer weten over jouw (medische) voorgeschiedenis. We geven je een labformulier mee om bloed af te laten nemen voor de zwangerschap. Tevens geven we je voorlichting over een gezonde leefstijl, waaronder voedingsadvies. Tot slot krijg je informatie over de echo’s, prenatale screening, de 20-weken echo, kraamzorg en eventuele erkenning. Aan het einde van het gesprek plannen we gelijk een volgende afspraak in.

Elke volgende afspraak duurt steeds 15 minuten. Tijdens deze controles bespreken we hoe het met je gaat en krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen. We meten je bloeddruk, wegen je, voelen aan je buik en luisteren naar het hartje van de baby. Het schema waarin we je terugzien ziet er als volgt uit:

WEKEN WANNEER WIJ JE TERUGZIEN
Week 12 t/m week 24 Elke 4 weken
Week 24 t/m 30 Elke 3 weken
Week 30 t/m 36 Elke 2 weken
Vanaf week 36 Wekelijks

Bovenstaand schema is een algemeen schema, dat betekent dat als jij behoefte hebt om een keer extra langs te komen, dit natuurlijk altijd mogelijk is!

 
Indien u prenatale screening wenst krijgt u van mij aanvullend informatie over de mogelijkheid van prenatale screening tijdens de zwangerschap. Prenatale screening bestaat uit de screening op down-, edwards-, en patausyndroom met de combinatiestest en de NIPT en de 20-wekenecho. Graag verwijs ik u voor verdere informatie naar www.pns.nl

De verloskundigen in deze praktijk staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen.

Klachtenregeling
Privacy Policy
Algemene voorwaarden

Bel mij terug

Laat je telefoonnummer achter dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug!

Contact

Hoogtstraat 6
3341 XG Hendrik Ido ambacht
T: 078 740 00 70
M: 06 31 34 70 08 
E: info@verloskundige-hiambacht.nl